Logo

Sonnet belangrijk voor gelijkspel van Chef Boutonne

Drie Belgen traden dit weekend aan in de Franse 1ste Nationale. De verschillende teams boekten een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag.

 

Karen Opdencamp bleef ongeslagen voor Saint-Pierraise. De Bierbeekse won haar drie partijen voor het Franse team, waar ze als vriendendienst een maal per maand aan tafel verschijnt. De tafeltennismicrobe heeft haar ondanks de successen niet terug in haar macht. Via facebook gaf ze duidelijk aan dat een wedstrijd per maand het maximum blijft.

Frédéric Sonnet (FR-55) was de sterkste speler aan tafel in de wedstrijd tussen Chef Boutonne en de reserves van Chartres. Hij bleef ongeslagen en was zo belangrijk voor het gelijkspel dat zijn team afdwong bij de tweede in de stand. Chef Boutonne zelf volgt op een puntje van Chartres 2 en twee punten op leider Roanne.

Christophe Closset kent met Abbeville moeilijke tijden. Het team wacht nog steeds op een eerste overwinning in de Franse 1ste Nationale. Dit weekend bleef Pontault de betere. Closset (FR-94) zelf kon geen wedstrijd winnen tegen Mirault (FR-48) en Sorbier (FR-164). Zijn team blijft de rode lantaarn dragen met een puntje achterstand op Metz 2. Rambouillet en Douai hebben een voorsprong van drie punten, waarbij het laatste team dit weekend nog voorbij Metz 2 wist te gaan om de kloof uit te breiden.