Logo

Ondanks puntenverlies staat promovendus gedeeld eerste

CTT Bruille kent een goede start in de Franse Pro B na haar promotie van vorig jaar. Na de winst tegen Saint-Denis, kon het ditmaal thuis een gelijkspel uit de brand slepen tegen Fontenay.

 

De start van de eerste thuismatch op dit niveau was nochtans zwaar te noemen voor de ploeg van Ludovic Bierny. De Griek Konstantinos Papageorgiou was duidelijk een maatje te groot voor Paul Gauzy en onze landgenoot zelf verloor met 9-11 in de belle van Mehdi Bouloussa nadat eerder ook de tweede set met het kleinste verschil naar de Fransman ging.

Thomas Le Breton leverde zijn team een eerste punt op met een felbevochten zege op Omry Ben Ari, maar Bouloussa bracht de bezoekers op drie met een tweede zege, ditmaal op Gauzy. Le Breton hield zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd tegen Papageorgiou, waarna het aan Brusselaar Bierny was om het gelijkspel af te dwingen.

In een moeizame wedstrijd, waar hij in de vierde set nipt met 12-10 naar zich kon toe trekken, slaagde Ludo in zijn opdracht door uiteindelijk in de belle met 11-4 afstand te nemen van Omry Ben Ari.

Ondanks dit puntenverlies staat Bruille momenteel aan de leiding. Vijf teams haalden immers vijf punten uit de eerste twee wedstrijden.

3 - 3 Bruille - Fontenay        
0 - 2 Ludovic BIERNY - Mehdi BOULOUSSA 2 - 3 -6, -10, 7, 7, -9
3 - 3 Ludovic BIERNY - Omry BEN ARI 3 - 2 -8, 8, -8, 10, 4