Logo

Vriendendienst in Franse 1ste Nationale

Niet alleen de Pro-reeksen kenden vorige week hun eerste wedstrijden, ook in de Franse Nationale reeksen speelden de ploegen hun eerste wedstrijden.

 

Frankrijk is altijd al een interessante competitie geweest voor Belgische spelers. Dit jaar zijn er in 1ste Nationale drie landgenoten actief: Christophe Closset, Frédéric Sonnet en Karen Opdencamp. Opdencamp was toch gestopt, dacht u? Dat blijkt echter nog steeds te kloppen. Karen: "Ik heb het tafeltennis niet gemist. Vorig jaar was ik Ildiko Csernyik gaan bezoeken bij Saint Pierre Elbeuf, waar men mij nadien vroeg of ik enkele wedstrijden wou meespelen. Aangezien mijn onkosten ruim vergoed worden en ik in een toffe en relaxte sfeer met mijn goede Hongaarse vriendin kan samen spelen, ben ik toch op het aanbod ingegaan om de club uit de nood te helpen. Ik speel wel maximum een keer per maand voor Saint Pierraise en hoop dat mijn niveau goed genoeg is zonder al te veel te trainen."

Opdencamp was meteen van de partij tijdens de openingswedstrijd van het seizoen en kon twee van haar drie wedstrijden winnend afsluiten. Ook in het dubbelspel hielp de Belgische Saint-Pierraise naar een 2-10 zege. "Mijn niveau viel wel mee, maar ik denk niet dat ik op dit moment een A-klassement waard ben."

Karen is gestopt met topsport en gebruikt die vrijheid om zich ook met andere sporten bezig te houden. "Ik heb al een halve marathon gelopen, speel regelmatig tenniswedstrijden en ben dit jaar zelfs Belgisch Kampioen Racketlon geworden, al waren de twee toppers er toen niet bij." Stil zitten zit er dus niet bij voor de vijfvoudig Belgisch Kampioene.

 

Frédéric Sonnet kende een moeizame start met Chef Boutonne. Sonnet zelf boekte drie individuele zeges, maar kon niet beletten dat het team slechts een nipte 11-7 overwinning veroverde tegen Pontault Combault.

 

Christophe Closset leed met Abbeville een zware nederlaag op bezoek bij Rambouillet. Closset zelf zorgde eigenhandig voor twee van de drie individuele zeges die de bezoekers uit de brand konden slepen.