Logo

Saint-Louis vervangt Saint-Denis in de Franse Pro A

Benjamin Rogiers en Damien Delobbe hebben dinsdagavond de derde plaats in de Franse Pro B veilig gesteld, wat hen de promotie naar de Pro A oplevert. Dat gaat dan wel ten koste van Saint-Denis, dat na een seizoen terug zakt van reeks.

 

De Franse bond bracht enkele weken geleden duidelijkheid in de zaak wat betreft zakkers en stijgers in de Franse Pro-reeksen. De onduidelijkheid was gekomen na het verwittigd terugtrekken van twee teams (Levallois en Cestas) uit de Pro A. Het verdict is dat de tiende in de stand toch zakt naar de Pro B, ten voordele van de derde in de stand van die reeks.

Voor Benjamin Rogiers, en trainer Damien Delobbe, het sein om die derde plaats vast te houden. De beslissing viel uitgerekend tegen het Belgisch getinte Metz (Philippe Saive en Tian Zichao); een wedstrijd waarin een gelijkspel voldoende was. Van de enige Belgische bezoeker kreeg Saint-Louis alvast niks cadeau: Philou won zijn beide wedstrijden, waaronder die tegen Rogiers. Alexander Perry en Ivan Juzbasic hielden de stand echter in evenwicht, waarna Rogiers de beslissende derde wedstrijd won van de Pool Szymanski met een veilige derde plek en promotie als gevolg. Metz zelf hoefde niet meer te vrezen voor degradatie. Ook in de Pro B zakt, door het afhaken van twee topteams, enkel de laatste in de stand.

Yannick Vostes gaf zichzelf dan weer een schitterend afscheid met Saint-Denis van de Pro A. Hij boekte in twee belles telkens een ruime performance tegen respectievelijk Josef Simoncik en Panagiotis Gionis. Een puike prestatie tegen Angers, dat dit jaar de finale van de ETTU Cup wist te halen. Het was meteen de eerste en laatste teamzege van de Parijzenaars in de Pro A, want ook Sébastien Jover wist zijn beide wedstrijden winnend af te sluiten.