Logo

Metz zakt terug naar degradatieplaats

Saint-Louis heeft gisteravond een goede zaak gedaan in de Franse Pro B. Dankzij winst tegen Auch staat het opnieuw op een derde plaats.

 

Benjamin Rogiers opende de score voor de bezoekers met een zege op Loïc Bobillier, maar kon bij een 0-3 tussenstand de wedstrijd niet beslechten tegen Peter Musko. Ivan Juzbasic bracht de zege in de vijfde partij van de wedstrijd wel in veiligheid. Door het verlies van Morez Haut-Jura tegen Villeneuve heeft het team van coach Damien Delobbe opnieuw de derde plaats stevig in handen.

 

Minder goed nieuws komt er uit Metz, dat haar voorlaatste wedstrijd verloor van Issy Les Moulineaux. Veteraan Philippe Saive moest zich tweemaal gewonnen geven tegen het jonge geweld van Enzo Angles (1-3) en Romain Lorentz (2-3). Filip Szymanski hield de eer van de thuisploeg hoog met twee zeges, onvoldoende voor een puntendeling.

Door de onverwachte winst van Fontenay tegen Nice zakt Metz terug naar de negende plaats. In een normale competitie goed voor degradatie, maar door de terugtrekking van twee teams in de Pro A is handhaving misschien nog mogelijk. De laatste wedstrijd, uitgerekend tegen het Saint-Louis van Delobbe en Rogiers, zal die zorgen misschien al wegzetten want de achterstand bedraagt slechts een punt.