Logo

Vostes niet actief bij Saint-Denis

Metz heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Franse Pro B. Zelf wist het thuis een gelijkspel af te dwingen tegen Morez-Haut-Jura, maar de achtervolgers voerden een onderlinge strijd.

 

Philippe Saive (FR-61) was de enige Belg actief voor Metz gisteravond. Het team krijg het gelijkspel uiteindelijk op een schoteltje gepresenteerd. In zijn eerste wedstrijd van de avond moest Saive nog zijn meerdere erkennen in Jérôme Bahuaud (FR-58), maar in de allerlaatste wedstrijd van de avond tegen Damien Provost (FR-63) kreeg hij een walk-over. Meteen was ook het gelijkspel een feit.

Eerste achtervolgers Auch en Fontenay voerden een onderlinge strijd. Fontenay won, waardoor het nu op gelijke hoogte staat met Auch. Metz staat dankzij het bijkomende punt nu drie punten los van deze twee teams die (theoretisch) op een degradatieplaats staan.

3 - 3 Metz - Morez-Haut-Jura        
0 - 2 Philippe SAIVE - Jérôme BAHUAUD 1 - 3 -8, 11, -1, -7
3 - 3 Philippe SAIVE - Damien PROVOST 3 - 0 W.O.

 

Benjamin Rogiers (FR-53) won thuis met Saint-Louis ruim van Nice. De voormalige Pro A-ploeg kon geen enkele wedstrijd winnen en zag bovendien een van haar spelers geblesseerd uitvallen. Rogiers zelf ging in vier sets voorbij de Spanjaard Marcos Madrid (FR-72).

Saint-Louis behoudt haar derde plaats in de stand en heeft nu vier punten achterstand op Issy-Les-Moulineaux, dat thuis van leider Argentan Bayard (Segun Toriola) verloor.

4 - 0 Saint-Louis - Nice        
1 - 0 Benjamin ROGIERS - Marcos MADRID 3 - 1 8, 9, -7, 8

 

Saint-Denis, de ploeg van Yannick Vostes, kwam in de Pro A niet verder dan 4-1 bij La Romagne. Onze landgenoot kwam deze keer niet in actie.