Logo

Nederlagen voor Saint-Denis (Pro A) en Metz (Pro B)

Saint-Louis heeft een gelijkspel behaald op bezoek bij Rouen. Saint-Denis (Pro A) en Metz (Pro B) leden een nederlaag in Frankrijk.

 

Het was een zwaar duel voor de ploeg van Benjamin Rogiers want de derde plaats in de Franse Pro B stond ter discussie. Met de nodige coaching van Damien Delobbe wist Saint-Louis er uiteindelijk een gelijkspel uit te halen. Rogiers zelf kwam niet tot scoren voor zijn team: hij moest in elke wedstrijd tevreden zijn met een set.

3 - 3 Rouen - Saint-Louis        
2 - 1 Marko JEVTOVIC - Benjamin ROGIERS 3 - 1 8, -11, 10, 7
3 - 3 Eric VARIN - Benjamin ROGIERS 3 - 1 7, -6, 9, 8

 

Metz leed in diezelfde Pro B een 4-1 nederlaag bij leider Argentan Bayard, dat zowaar veel weg had van een wedstrijd uit de Belgische Superdivisie. Bij de thuisploeg traden immers Segun Toriola (Immo Mortsel) en Thiago Monteiro (Sokah Hoboken) achter de tafel, terwijl Metz ditmaal rekende op Philippe Saive (Vervia) met Tian Zichao (eveneens Vervia) op de bank. Een onderlinge confrontatie tussen de Superdivisiespelers kwam er niet. Saive redde de eer van Metz door Alberto Mino Puga te verslaan.

4 - 1 Argentan Bayard - Metz        
2 - 1 Alberto MINO PUGA - Philippe SAIVE 0 - 3 -3, -10, -6

 

In de Franse Pro A leed Saint-Denis een nieuwe nederlaag. Ditmaal ging het thuis met 0-4 de boot in tegen Pontoise-Cergy, de toekomstige broodheer van Wang Jian Jun. Vostes kwam nog dichtbij een eerreddend punt, maar moest in de belle met het kleinste verschil zijn meerdere erkennen in Tristan Flore.

0 - 4 Saint-Denis - Pontoise-Cergy        
0 - 3 Yannick VOSTES - Tristan FLORE 2 - 3 11, -5, 8, -8, -9