Logo

Saint-Denis is zeker van de tweede plaats en mag dus stijgen naar de Franse Pro A.

Met nog één speeldag voor de boeg staat Saint-Denis dankzij haar 4-2 zege tegen Villeneuve van gisteravond nog steeds aan de leiding. Eerste achtervolger Saint-Maur staat op twee punten en heeft de onderlinge confrontaties telkens gewonnen. Bij verlies op de laatste speeldag tegen Isséenne en winst van Saint-Maur eindigt de ploeg van Vostes dus op een tweede plaats, maar ook die is voldoende voor promotie. Yannick Vostes zelf wist zijn beide wedstrijden te winnen. Zijn tweede wedstrijd van de avond, tegen Lucian Filimon besliste zelfs over winst. Vostes is duidelijk terug: hij verloor geen enkele set.

Saint-Denis - Villeneuve 4 - 2  
Yannick VOSTES - Jérémy PETIOT 3 - 0 7, 6, 7
Yannick VOSTES - Lucian FILIMON 3 - 0 9, 10, 12

Ook Saint-Louis, de ploeg van Benjamin Rogiers en Damien Delobbe, won haar voorlaatste wedstrijd. Rode lantaarn Caen werd met 1-4 verslagen. Enkel Damien Delobbe moest zijn eerste wedstrijd van de avond prijsgeven aan Antoine Hachard.

Caen - Saint-Louis 1 - 4
Antoine HACHARD - Damien DELOBBE 3 - ?
Kazeem NASIRU - Benjamin ROGIERS ? - 3
Kazeem NASIRU - Damien DELOBBE ? - 3

Philippe Saive kende met Metz geen al te goede beurt. Ze gingen thuis met 0-4 de boot in tegen Isséenne. Saive kwam nog het dichtst bij winst, maar moest in de belle buigen voor Abdel-Kader Salifou.

Metz - Isséenne 0 - 4  
Philippe SAIVE - Abdel-Kader SALIFOU 2 - 3 6, 9, -6, -5, -4

Het sprookje van Nice in de Franse Pro A is zo goed als uitgezongen. Ook in deze competitie rest nog een wedstrijd. Nice blijft na een nieuwe nederlaag laatste in de stand met een gelijkspel als hoogste wapenfeit. Pontoise-Cergy, halve finalist in de ETTU Cup, was met 0-4 te sterk. Frederic Sonnet kon tegen WK-ganger Zoltan Fejer-Konnerth geen set binnenhalen en zijn tweede wedstrijd ging met 1-3 naar Peter Franz.

Nice - Pontoise-Cergy 0 - 4  
Frédéric SONNET - Zoltan FEJER_KONNERTH 0 - 3 -5, -5, -8
Frédéric SONNET - Peter FRANZ 1 - 3 8, -2, -8, -4