Logo

Saint-Denis startte met een 0-4 nederlaag tegen de regerend Franse landskampioen.

Frankrijk is deze week eveneens gestart met het nieuwe tafeltennisseizoen. Yannick Vostes is met Saint-Denis gepromoveerd naar de Pro A en mocht meteen een bezoek brengen aan de regerende landskampioen, Levallois. De nieuwkomer werd zo goed als naar huis gespeeld. Enkel Sébastien Jover wist een belle te spelen tegen Emmanuel Lebesson dankzij twee nipt gewonnen sets (11-13). Yannick Vostes trad in de arena tegen de Taïwanees Chuang Chih-Yuan en behaalde 12 punten verspreid over drie sets.

Levallois - Saint-Denis 4 - 0  
CHUANG Chih-Yuang - Yannick VOSTES 3 - 0 3, 6, 3

Philippe Saive is behoorlijk gestart met zijn club Metz, dankzij een gelijkspel tegen Villeneuve. Metz heeft zich ten opzichte van vorig seizoen versterkt met de Pool Filip Szymanski, deze zomer nog te bewonderen tijdens de Ostend Masters, en de regerend Europees Jeugdkampioen bij de cadetten, Andréa Landrieu. Saive zelf won zijn beide wedstrijden van de avond tegen Stéphane Ouiache en Jérémy Petiot. Admir Duranspahic, een van de nieuwkomers bij Virton, wist zijn beide wedstrijden voor Villeneuve te winnen tegen Filip Szymanski en André Landrieu.

Villeneuve - Metz 3 - 3  
Stéphane OUAICHE - Philippe SAIVE 2 - 3 -9, 2, 6, -9, -7
Petiot Jérémy - Philippe SAIVE 0 - 3 -5, -3, -6

Damien Delobbe kende met Saint-Louis een minder goede start. Zijn ploeg verloor met 2-4 van Issy Les Moulineaux. Benjamin Rogiers wist zijn wedstrijd te winnen van Dorin-Vasile Calus, maar kon tegen Enzo Angles, vice-Europees Jeugdkampioen dubbel junioren, geen gelijkspel uit de brand slepen. Eerder verloor Damien Delobbe met 10-12 in de belle van Calus. Chen Chien-An was in de eerste wedstrijd van de avond een maatje te groot voor de trainer/coach.

Saint-Louis - Issy Les Moulineaux 2 - 4
Damien DELOBBE - CHEN Chien-An   -  
Benjamin ROGIERS - Dorin-Vasile CALUS   -  
Damien DELOBBE - Dorin-Vasile CALUS 2 - 3
Benjamin ROGIERS - Enzo ANGLES   -  

Geen Frédéric Sonnet meer bij Nice, overigens. Hij is getransfereerd naar de Franse 1ste Nationale-ploeg Chef Boutonne.