Logo

In een Belgisch onderonsje versloeg het Saint-Louis met 4-1 in het Franse Pro B.

Voor Saint-Louis kwam Yannick Vostes opnieuw aan tafel. Deze keer wist hij een wedstrijd te winnen, ten koste van landgenoot Damien Delobbe. Ivan Juzbasic kon de eer redden voor Saint-Louis tegen Yannick. Door de winst houdt Saint-Louis leider Saint-Maur in het vizier. Die ploeg heeft een punt voorsprong op Vostes en co., maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Saint-Louis houdt dus de touwtjes in eigen handen. Benjamin Rogiers werd bij Saint-Louis niet opgesteld.

 

Saint-Louis - Saint-Denis 4 - 1  
Yannick VOSTES - Damien DELOBBE 3 - 0 8, 9, 7
Yannick VOSTES - Ivan JUZBASIC 0 - 3 -7, -10, -12

Philippe Saive behaalde met Metz een gelijkspel tegen Villeneuve. De jongere broer van Jean-Mi wist zijn eerste wedstrijd te winnen van Admir Duranspahic. In de beslissende wedstrijd moest de thuisspeler echter zijn meerdere erkennen in Jérémy Petiot.

Metz - Villeneuve 3 - 3  
Philippe SAIVE - Admir DURANSPAHIC 3 - 1 -4, 11, 10, 9
Philippe SAIVE - Jérémy PETIOT 0 - 3 -8, -8, -8

In de Franse Pro A kreeg Frederic Sonnet het bezoek van Hennebont. Sonnet mocht openen tegen de kopman van Hennebont, de Griep Kalinikos Kreanga. De winnaar van het Europese Top 12-tornooi van Luik stond slechts één set toe aan onze landgenoot. Ook de de Chinees Wang Xin was beter dan Sonnet, die pas in de belle boog. Nice blijft door de 1-4 nederlaag op de laatste plaats.

Nice - Hennebont 1 - 4  
Frederic SONNET - Kalinikos KREANGA 1 - 3 -3, -5, 5, -6
Frederic SONNET - WANG Xin 2 - 3 -2, 12, 4, -9, -6