Logo

Tijdens de VW China vs. World leed het thuisland een eerste nederlaag.

Voor het eerst sinds de start van deze competitievorm twee jaar geleden verliezen de Chinese dames. Het trio Feng Tianwei (Singapore; foto), Kim Kyung Ah (Zuid-Korea) en Tie Yana (Hongkong) was in Shanghai de betere van het thuistrio.

China begon nochtans met winst: de jarige Guo Yan versloeg Kim Kyung Ah met duidelijke 3-0 cijfers. Feng Tianwei bracht de wereldploeg langszij met een zege tegen Feng Yalan. Tie Yana bleek nadien te sterk voor juniore Zhu Yuling, die in extremis de geblesseerde wereldkampioene Ding Ning verving.

In een spannende strijd tussen kopvrouwen Guo Yan en Feng Tianwei wist de thuisspeelster de eerste twee sets naar zich toe te trekken. Ook in de derde set leek Guo Yan op weg naar een belangrijke zege voor China, maar de Singaporese Feng Tianwei kon het tij nog keren met drie keer 11-9 setwinst. China lijdt na de zilveren medaille op het WK voor landenteams van 2010 in Moskou opnieuw een gevoelige nederlaag.

Feng Yalan verzachtte de nederlaag met winst tegen Kim Kyung Ah in een voor de rest overbodige wedstrijd.

Eerder op de dag wist Wu Jiaji wel de eer hoog te houden in de wedstrijd voor de junioren. Hij versloeg de Fransman Quentin Robinot in drie spannende sets.

Junioren

  • Wu Jiaji - Quentin Robinot (3 - 1: 10, 10, 8)

Dames

  • Guo Yan - Kim Kyung Ah (3 - 0: 8, 3, 7)
  • Feng Yalan - Feng Tianwei (2 - 3: 9, -9, -7, 5, -7)
  • Zhu Yuling - Tie Yana (1 - 3: 10, -12, 4, 8)
  • Guo Yan - Feng Tianwei (2 - 3: 8, 10, -9, -9, -9)
  • Feng Yalan - Kim Kyung Ah (3 - 0: 8, 2, 7)