Logo

Vanaf morgen neemt de Chinese top het in eigen land op tegen de wereldtop.

De China vs World-challenge is een jaarlijkse traditie dankzij sponsor Volkswagen met als doel spektakelrijk tafeltennis te presenteren.

De competitie start morgen (vrijdag) met de dames. Thuisspeelsters Guo Yan, Feng Yalan en Zhu Yuling nemen het op tegen het Aziatische trio Feng Tianwei (Singapore), Kim Kyung Ah (Zuid-Korea) en Tie Yana (Hong Kong). De 16-jarige Zhu (ITTF-24) vervangt in extremis de geblesseerde wereldkampioene Ding Ning. Beide teams nemen het tegen elkaar op in een "Best of Five". Voorafgaand aan de dameswedstrijden is ook één wedstrijd tussen de twee beste junioren voorzien: Fransman Quentin Robinot verdedigt daar de wereldse eer tegen Wu Jiaji.

Een omgekeerd beeld krijgen we op zaterdag. De dag start dan met Zhu Yuling vs. Wu Yang Ha Eu (Zuid-Korea) bij de meisjes, gevolgd door de teamwedstrijd van de heren. Uitdagers Timo Boll (Duitsland), Jun Mizutani (Japan) en Joo Se Hyuk (Zuid-Korea) nemen het op tegen Ma Lin, Ma Long en Xu Xin. De laatste vervangt wereldkampioen Zhang Jike.

De wedstrijden zijn (live) te volgen op itTV.