Logo

Quentin Jacques eindigt achtste in uitnodigingstornooi

 

Eind oktober organiseerde de Franstalige vleugel van de KBTTB haar jaarlijkse Stiga Masters 2012 voor miniemen. Een prestigetornooi op uitnodiging op basis van de Euro-Mini-Champs, de officieuze Europese Kampioenschappen voor miniemen.

 

Het deelnemersveld in Blégny bestaat uit zestien jongens en zestien meisjes, waarbij er maximaal twee deelnemers uit hetzelfde land worden uitgenodigd. Er zijn ook enkele wildcards voorzien.

Als organisator kan België, zeker bij enkele afzeggingen, meer spelers inschrijven. Dit jaar bestond de Belgische delegatie uit vijf spelers. Zij kwamen eerst uit in een van de twee kwalificatiegroepen. Daarna volgden kruisfinales voor de plaatsen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Quentin Jacques, die een wildcard kreeg, presteerde het sterkste met een achtste plaats. David Comeliau en Max Lermusiaux eindigden bij de jongens respectievelijk op een elfde en twaalfde plaats.

Jana Bernard wist bij de meisjes een negende plaats te behalen. Dahy Maelys eindigde dertiende; Anna Shishkina veroverde een veertiende plaats.

De Fransman Dorian Zheng en de Russische Maria Taylahova gingen uiteindelijk met de titel lopen in Blégny.