Logo

Twee individuele medailles en een tweede plek in het landenklassement

Op 22 en 23 september 2012 organiseerde TTVN Rinteln zijn jaarlijkse Grand Prix voor miniemen (schüler B) en kadetten (schüler A). Een team bestaat uit zes spelers: twee miniemen jongens, een miniem meisje, twee kadetten jongens en een kadet meisje.

 

De VTTL schreef een team in bestaande uit Matthias Janssens en Laurens Devos (schüler B), Lindsay De Vos (schülerinnen B) en Marie Maesen (schülerinnen A). Het team werd vervolledigd door twee kadetten jongens uit Berlijn. Coaches van dienst waren Kilomo Vitta en Carlo Agnello. Er is alleen een enkelcompetitie. Op basis van de eindranking van elke afzonderlijke speler worden punten toegekend aan een team.

De jonge Vlamingen presteerden sterk met een gouden plak (Marie Maesen) en een zilveren medaille (Matthias Janssens). Laurens Devos zag zijn zegetocht in de kwartfinales gestopt door ploeggenoot Matthias, maar vocht zich daarna nog naar een vijfde plaats. Lindsay De Vos eindigde knap vierde na verlies in de kleine finale.

Mede dankzij de eindezege van één van de Berlijnse kadetten, eindigde het Vlaams-Duitse team uiteindelijk op een sterke tweede plek. Toch ontving het team de eerste prijs, want het waren de thuisspelers uit Niedersachsen die het tornooi wonnen.