Logo

Hackemack sneuvelt met Hongkongse minieme pas in kwartfinale

De Belgische cadetten hebben tijdens de Jeugd Open van Italië een zilveren medaille behaald in de landencompetitie. Lauranne Hackemack behaalde bij de cadetten meisjes de kwartfinale.

 

Romain Lambiet en Thibaut Darcis (archieffoto) bleven tot en met de finale ongeslagen in teamverband. In de groepsfase gingen ze telkens met 3-1 voorbij Egypte en Zwitserland. Als derde reekshoofd werden ze onmiddellijk in de kwartfinale gecatapulteerd, waar ze ter nauwernood voorbij Oostenrijk gingen (3-2), om zich daarna eerder vlot te ontdoen van Slovenië, het eerste reekshoofd. In de finale wachtte de verrassing van het tornooi: Japan. Net als alle andere tegenstanders van de Aziaten, bleken ook Romain en Thibaut niet opgewassen tegen Yuki Matsumaya en Masashi Hirota.

Lauranne Hackemack presteerde eveneens goed als gelegenheidsteam met Leung Tsz Ching Vaness. Samen wist ze onverwacht haar groep te winnen, met amper een individuele nederlaag van de Hongkongse miniem. Die status behielden ze in de eerste ronde van de hoofdtabel tegen Tsjechië, maar Hongarije bleek in de kwartfinale zonder meer te sterk.

De junioren kenden in Lignano minder succes. In de kwalificatiepoule eindigden Emilien Vanrossomme, Martin Allegro, Florent Lambiet en Robin Saudemont als groepsfavoriet slechts op de tweede plaats na een nederlaag tegen het Duits/Puerto Ricaans duo dat uiteindelijk pas sneuvelde in de halve finales. België overleefde de eerste ronde niet na een nederlaag tegen Tsjechië B.

Ook voor Nathalie Marchetti begonnen de Italiaanse Open Jeugdkampioenschappen minder goed. Zij was eerst toegevoegd aan het Franse meisjesteam, dat uiteindelijk pas sneuvelde in de halve finales, maar kwam uiteindelijk in een Sloveens/Kroatisch/Belgisch trio terecht. In de kwalificatieronde wisten ze enkel van Zwitserland te winnen. Roemenië en Polen bleken te sterk en versperden bijgevolg de deur naar de hoofdtabel.