Logo

Chinese dubbelparen bij mannen halen finale niet tijdens Aziatische Kampioenschappen

China is het dominante land op tafeltennisgebied, ook tijdens de Aziatische Kampioenschappen van eind februari. Niettemin wist Singapore met het goud te gaan lopen in het dubbelspel bij de heren.

 

China is niet weg te denken uit het tafeltennis. Tijdens de meest recente Aziatische Kampioenschappen wist het opnieuw vijf van de zes gouden medailles te veroveren. In de landencompetitie ging het zilver bij de dames naar Singapore, terwijl bij de heren Japan een stapje hoger zette met een tweede plaats.

Ook in het enkelspel stond er geen maat op de Chinezen. In eigen land ging het goud naar Ma Long en Guo Yan, die respectievelijk Zhang Jike en Li Xiaoxia in de finale versloegen. Wereldkampioene en titelverdedigster Ding Ning moest tevreden zijn met brons, maar kon zich tevens troosten met goud in het dubbelspel aan de zijde van Yan, na een zege tegen het Singaporese duo Li Jiawei/Sun Beibei.

De grootste verrassingen van het toernooi vielen te noteren in het dubbelspel bij de heren. Geen enkel Chinees duo wist er immers door te stoten tot de finale. Uiteindelijk ging de titel naar het Singaporese duo Gao Ning/Yang Zi, dat de jonge Zuid-Koreanen Jung Young Sik en Kim Min Seok versloeg. Brons was weggelegd voor Ma Long en Wang Hao, het eerste reekshoofd dat niet voorbij de Zuid-Koreanen geraakte. Tweede reekshoofden Ma Lin/Zhang Jike verloren hun eerste wedstrijd van het tornooi tegen een Indisch duo.

De Aziatische Kampioenschappen werden uitzonderlijk eind februari gehouden in het Chinese Macao. Oorspronkelijk was het evenement half september voorzien in Libanon, maar door de aanhoudende spanningen in dat land werden de kampioenschappen uitgesteld.