Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben zich tegen de wereldrangschikking in geplaatst voor de tweede ronde van het individuele tornooi van de Zomeruniversiade in Kazan.

Nadat ze verrassend als tweede eindigden in hun kwalificatiepoule, namen beide Vlamingen hun revanche in het hoofdtornooi. Nuytinck (ITTF-233) won in zes sets van de Taïwanees Hung Tzu-hsiang (ITTF-147), terwijl Robin Devos (ITTF-234) opnieuw een Japanner aan de haak sloeg met een zege in de belle tegen Hiromitsu Kasahara (ITTF-128).

Nuytinck (foto) opende sterk tegen Hung en won de eerste twee sets eerder vlot. Ondanks de nodige spanning in de derde en vierde sets wist de Taïwanees de stand gelijk te trekken. Nadien was het opnieuw de beurt aan de Oost-Vlaming om twee sets op rij naar zich toe te trekken. IN de volgende ronde wacht de Zuid-Koreaan KIM Seongsoo (ITTF-788), die wel het nummer 278 van de wereld wist uit te schakelen.

Robin Devos heeft een bijzonder zware wedstrijd achter de rug tegen Kasahara. De eerste set ging met 14-12 naar de Mallenaar nadat beide spelers maximaal twee punten konden uitlopen op elkaar. In de tweede set domineerde Devos dan weer wel (11-5). Sets drie en vier gingen na ruim overwicht naar de Japanner (9-11, 5-11) die ook in de vijfde set op zijn elan doorging. Robin wist een achterstand van zeven punten echter recht te trekken om opnieuw op voorsprong te komen (12-10), maar kwam in de zesde set nooit voorbij Hiromitsu (9-11). In de spannende belle gaven de spelers elkaar nauwelijks een duimbreed toe. Bij 11-11 was het Devos die twee punten op rij scoorde (13-11). Robin kan nu revanche nemen tegen de Hongkonger Tse Ka Chun (ITTF-264), die in de landencompetitie nog nipt te sterk bleek.

Ludovic Bierny kreeg als groepswinnaar dan weer een bijzonder slechte loting met de niet-geklasseerde Chinees Xia Yizheng. De Brabander maakte geen enkele kans op winst.