Logo

Na de teamcompetitie en het dubbelspel, is in het Russische Kazan nu ook het enkelspel begonnen van het tafeltennis tijdens de 27ste Zomeruniversiade. Alle Belgen plaatsen zich voor de hoofdtabel, maar enkel Ludovic Bierny bleef ongeslagen.

De Brabander kreeg wel de minst zware poule geloot en moest tegen een Sri Lankaan, een Zuid-Koreaan en een Zweed in totaal slechts twee sets prijsgeven. Hierdoor plaatst hij zich als groepshoofd voor de hoofdtabel van het enkelspel. Ook Cedric Nuytinck en Robin Devos stoten door nadat ze tweede zijn geëindigd in hun kwalificatiegroep. Ondanks hun statuut als groepsfavoriet, kregen ze een zwaardere tegenstander tegenover zich. De Chinees Liu Yi (ITTF-68 in 2011) en de Zweed Gustaf Erikson (ITTF-493 in 2008) hebben momenteel dan wel geen ranking meer op de wereldranglijst, maar beiden zouden vermoedelijk wel hoger geklasseerd staan dan de Vlamingen.

In de teamcompetitie kon België als team woensdagavond niet stunten tegen het als tweede geplaatste Japan. Mallenaar Robin Devos (ITTF-234) lukte dat wel individueel door in deze wedstrijd de voormalige top-100 speler Maharu Yoshimura (ITTF-116) te verslaan.

Nuytinck en Devos wisten in het dubbelspel door te stoten tot de 1/8ste finale. Daarin sneuvelden ze na een vijfsetter tegen het Franse duo Romain Lorentz/Thomas Le Breton).