Logo

Taïwan organiseerde net als vorig jaar een invitatietoernooi voor een select kransje topspelers. Dimitrij Ovtcharov ging met de eerste titel van het seizoen lopen.

Vorig jaar was het deelnemerslijstje beperkt en bleef vooral de spektakelwedstrijd tussen Jean-Michel Saive en Chuang Chih-Yuan hangen in het collectief geheugen. Dit jaar werden twaalf deelnemers uitgenodigd, waaronder opnieuw onze nationale held. In vier poules van drie spelers werd gestreden om een plaats in de kwartfinales. Saive overleefde zijn kwalificatiepoule met de Singaporees Gao Ning en de Taïwanees Cheng Chien-An (ex-EBS) niet.

Europees kampioen Dimitrij Ovtcharov (foto) veroverde de eerste internationale titel van het jaar in een revanchewedstrijd tegen Jun Mizutani. Waar de Japanner in december nog de ITTF World Tour Grand Finals 2014 op zijn naam zette door de Duitser in de finale te verslaan, wist Dima zijn eer in Taïwan te herstellen met een 4-1 overwinning. Joo Saehyuk en Chen Chien-An wisten beiden de halve finales te bereiken.