Logo

Jean-Michel Saive heeft de ITTF Legends Tour 2015 op zijn naam gezet. In het Zweedse Halmstadt was hij de betere dan thuisspeler Jörgen Persson.

De loting van de zes legendes die het in Zweden tegen elkaar zouden opnemen was bijzonder fair play. De winnaar van editie 2014, de Zweed Jan-Ove Waldner, vond het niet eerlijk dat hij zou vrijgesteld zijn voor de kwartfinales en stelde voor om een open loting te organiseren. Zo geschiedde en Jean-Michel Saive werd daardoor vrijgeloot.

In de kwartfinales versloeg Waldner de Chinees Jiang Jialiang in vier sets, terwijl Jörgen Persson in evenveel sets de maat nam van de Duitser Jörg Rosskopf.

De Fransman Jean-Philippe Gatien trad ook pas in de halve finales aan, maar dolf meteen het onderspit tegen Persson die opnieuw in vier sets won. In een herhaling van de finale van vorig jaar wist Jean-Michel Saive zijn revanche te nemen op Waldner (3-1), waardoor de Legends Tour meteen een nieuwe winnaar zou kennen.

Dat werd uiteindelijk het Belgische tafeltennisicoon die - hoe kan het ook anders - in vier sets thuisspeler Persson versloeg.

 

Jean-Michel Saive - Jörgen Persson

 

Jörg Rosskopf - Jörgen Persson

 

Jiang Jialiang - Jan-Ove Waldner

 

Jean-Philippe Gatien - Jörgen Persson