Logo

Emilien Vanrosomme en Julien Indeherberg hebben zich met Enjoy&Deploy geplaatst voor de finale van het Nederlands Herfstkampioenschap.

In wat oorspronkelijk een makkelijke wedstrijd leek te worden na een 3-0 voorsprong, werd uiteindelijk een thriller van formaat.

Li Jiao opende de score voor de thuisploeg na een heuse thriller tegen het 19-jarige talent Nathan van der Lee. Emilien en Julien diepten de score verder uit met relatief makkelijke zeges tegen respectievelijk Carsten Egeholt en Gamal de Groot.

In het dubbelspel kantelde de wedstrijd. HJMusic won de tweede thriller van de avond van de "Superbelgen". Een vermoeide Li Jiao moest zich in de derde belle van de avond gewonnen geven tegen kopman Egehlot.

Indeherberg leek dan goed op weg om het bevrijdende 4de punt te scoren bij een 5-1 voorsprong in de belle tegen van der Lee. Bij de eerstvolgende service van de Groningse speler dacht "Juju" een letservice te hebben gezien, maar de scheidsrechters oordeelden van niet. De concentratie was weg en van der Lee bracht HJMusic langszij.

De beslissende wedstrijd werd dan deze tussen Emilien Vanrossomme en Gamal de Groot. Ondanks het klasseverschil op papier, wist de gemotiveerde uitdager Vanrossomme in het defensief te drukken bij een 1-2 tussenstand. "Emi" brak echter niet en zette de situatie alsnog recht met zijn tweede zege van de avond.

Enjoy&Deploy plaatst zich op die manier voor de finale op 4 december 2010 in Veenendaal. Alleen... zowel Emilien als Julien zijn door de KBTTB opgeroepen voor het WK Junioren in Slovakije dat op diezelfde datum begint. Sinds de bekendmaking van deze oproeping heeft Enjoy&Deploy al de nodige contacten gelegd voor een aangepaste kalender, tot op heden zonder resultaat.

Reacties

Julien Indeherberg: "Ik ben tevreden hier in Nederland. Het was vandaag een mooie match. Zwaar, maar mooi. Ik was niet akkoord met de beslissing van de scheidsrechter (nvdr: de discussie bij 5-1 in de belle). Daarna... tja... dat is het spel, eh. Ik heb goed gespeeld, maar ja." "Het is eerst en vooral wachten welke datum het wordt. Ik ben wel verplicht om deel te nemen aan het WK, zelfs als is het dan de finale. Ik hoop dan ook echt dat de datum gewijzigd kan worden. Zonder ons heeft Enjoy&Deploy weinig kans op het kampioenschap. Met ons erbij wordt het een heel andere wedstrijd, maar die moet natuurlijk wel nog gespeeld worden."

Li Jiao: "Het was een spannende wedstrijd vandaag. Iedereen wachtte op de laatste wedstrijd. Voor het publiek is dat leuk natuurlijk, als speler iets minder. Ik kijk alvast uit naar de finale tegen Westa, alleen moet de datum nog vastgelegd worden. Het is wel leuk tegen 'alweer' Westa. Zonder Julien en Emilien denk ik niet dat we kunnen winnen. Met hen denk ik wel dat we zeker fifty-fifty kans hebben." "Ook naar vrijdag in Heerlen kijk ik uit. Het is een belangrijke eerste wedstrijd voor ons in de Europa Cup, zeker omdat het maar een wedstrijd is. Dat moeten we dus goed voorbereiden."

Hans van Haaren (Bestuurslid NTTB): "Superspannende wedstrijd. Voor dit soort wedstrijden doen we het. Dit leek wel een finale. Het is heel erg jammer dat Emilien en Julien niet kunnen deelnemen aan de finale. We hadden het graag anders gezien, natuurlijk. Daar werken we nog aan. Maar het ligt nu aan de vereniging zelf. We hebben tot nu toe alles gedaan om te kijken wat we kunnen doen, maar op dit moment laten de regels ons niks toe. We hebben wel nog gesprekken."

Ruud van Graafeiland (Teammanager Enjoy&Deploy): "Superspannend. Een wedstrijd zoals een wedstrijd hoort te zijn, zou ik haast durven zeggen. Dit is zoals de tafeltennissport hoort te worden beleefd. Als je langs de kant zit, hoop je toch dat dat 4de punt zo snel mogelijk wordt gescoord. Maar als je achteraf het vierde punt hebt gemaakt, dan is de spanning weer heel erg mooi. Mijn complimenten voor de tegenstander die zich enorm goed terugvochten. Dan wordt het lastiger als je weet dat je dat punt moet maken. De druk wordt steeds groter." "Er is al heel wat gesproken over de finale. Dat hebben we toch zoveel mogelijk proberen af te sluiten de laatste periode omdat het veelal op een als-als-als-situatie zou uitkomen. We hadden hier niet zo goed kunnen verliezen en dan is het helemaal geen issue. Ik denk dat de wedstrijd van vandaag laat zien dat een wedstrijd steeds gespeeld moet worden. 'Emi' en 'Juju', zoals ze hier al genoemd worden, mogen op het hoogste podium strijden, zoals Li Jiao al regelmatig doet. Daar zijn we eigenlijk heel erg trots op. Wij willen die jongens dan ook niet tegenhouden. Maar we willen natuurlijk wel gewoon de finale spelen, mét het team dat die finale heeft behaald. We weten nu wie de tegenstander is en dat wij er zeker in staan. Dus we zullen er alles aan doen om die finale te mogen spelen. We gaan er ook van uit dat dat zeker gaat lukken en zullen er alles aan doen om dat te bereiken. We zullen de organisatie, de NTTB en onze tegenstander zeer dringend uitnodigen om een nieuwe speeldatum te bepalen. Er zijn wat gaten in de agenda gevallen en we hopen dat dat matcht met de organisatie."

Nvdr: Tegenstander Westa heeft de uitnodiging van Enjoy&Deploy naast zich neergelegd. Het team houdt dus vast aan de vooropgestelde datum. Enjoy&Deploy heeft laten weten in spoedarbitrage te gaan.

Enjoy&Deploy - HJMusic (4 - 3)

  • Emilien Vanrossomme - Carsten Egeholt (3 - 1: 6, 9, -8, 6)
  • Julien Indeherberg - Gamal de Groot (3 - 1: 6, 4, -7, 9)
  • Vanrossomme/Indeherberg - Egeholt/van der Lee (2 - 3: -11, -8, 17, 7, -7)
  • Julien Indeherberg - Nathan van der Lee (2 - 3: 5, -8, 9, -6, -8)
  • Emilien Vanrossomme - Gamal de Groot (3 - 2: 8, -5, -6, 3, 7)