Logo

Julien Indeherberg en Emilien Vanrossomme grijpen net naast de najaarstitel in de Nederlandse competitie.

In een zinderende finale die tot na middernacht duurde verloren beide Belgen met Li Jiao uiteindelijk met 3-4 van Wijzenbeek Westa, dat zo voor het eerste een titel kan vieren na een oneindige reeks zilveren medailles in de Nederlandse competitie.

Een vermoeide Li Jiao en een grieperige Julien Indeherberg speelden voor wat ze waard waren. Samen met Emilien Vanrossomme dwongen ze in het hol van de leeuw een beslissende 7de wedstrijd uit de brand. Emilien en Martijn de Vries toverden daarin spektakel uit hun palet met fantastische balwisselingen. Het was uiteindelijk de "bezoeker" (alhoewel de wedstrijd in de zaal van Westa werd gespeeld, kreeg Enjoy&Deploy op basis van de loting het thuisvoordel, nvdr) die aan het langste eind trok en Westa de eerste landstitel bezorgde in haar bestaan.

De wedstrijd werd eerder wel ontsiert door een aantal gele en geel/rode kaarten. De zenuwen stonden bij beide partijen dan ook hoog gespannen.

Uiteindelijk zijn alle deelnemers aan de vervroegde finale een winnaar te noemen: Westa omwille van hun eerste landstitel, Enjoy&Deploy omwille van een echte finale en de supporters werden getrakteerd op een bijzonder spannende finale met prachtige balwisselingen.

Zoetermeer - Westa (3 - 4)

  • Emilien Vanrossomme - Daan Sliepen (3 - 0: 8, 10, 9)
  • Julien Indeherberg - Martijn de Vries (2 - 3: 9, 9, -3, -8, -7)
  • Vanrossomme/Indeherberg - de Vries/Sliepen (11, -8, -10, 8, 9)
  • Julien Indeherberg - Liu Qiang (1 - 3: -8, -5, 8, -6)
  • Emilien Vanrossomme Martijn de Vries (1 - 3: 8, -7, -4, -8)