Logo

De tafeltennissers van ITASS/DTK’70 beginnen de competitie aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen promovendus Hilversum.

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft de eredivisie in een nieuw jasje gestoken met als belangrijkste veranderingen: een uitbreiding naar tien teams (in plaats van acht, nvdr) en een titelstrijd over één competitie, waar een tafeltennissportjaar in Nederland normaal uit twee seizoenen bestaat. Daarnaast is net als in België het dubbelspel afgeschaft. Tenslotte is vanaf nu ook de opstelling vrij. Of deze ingrijpende veranderingen de uitstraling van de tafeltennissport positief zullen beïnvloeden moet nog blijken. Na een halve competitie plaatsen de beste zes teams zich voor de play-offs, die in het voorjaar van 2014 van start gaan.

Voor het team uit Klazienaveen, dat twee nieuwe gezichten kent, is het doel om zich bij de eerste zes te plaatsen. Speler/coach Peter Verweij denk dat dat mogelijk is: "Normaal gesproken moeten we dat kunnen redden." Hij is blij met de nieuwe aanwinsten Emilien Vanrossomme en Bas Hergelink. "Ik verwacht van Emilien dat hij punten voor ons gaat scoren. Voor Bas ligt dat anders. Hij moet vooral een betere speler worden en zorgen dat hij veel opsteekt dit seizoen."

De voorbereiding was goed. "We zijn onder andere een lang weekend bij elkaar geweest om elkaar beter te leren kennen. Er is goed getraind en ik denk dat we er klaar voor zijn. Het is nu vooral de vraag hoe de spelers reageren op de veranderingen. Dat de opstelling bijvoorbeeld vrij is, kan zowel voordelig als nadelig uitpakken. Jammer dat het dubbelspel weg is, want vorig seizoen verloren we er maar twee." Uitgesproken favoriet voor de titel is Enjoy&Deploy, dat zich wederom versterkt heeft en een brede selectie heeft. De titelverdediger won vorige week het openingsduel in de eredivisie met 4-2 van FvT. Belangrijkste kandidaten voor degradatie zijn volgens Verweij Scylla en Tafeltennis Zwolle.