Logo

De tafeltennissers van ITASS/DTK’70 zijn de competitie in de eredivisie met een teleurstellende nederlaag begonnen. De ploeg van coach Peter Verweij verloor in eigen zaal met liefst 5-1 van promovendus Hilversum. Jongeling Bas Hergelink redde de eer; hij won van Dekkers.

"Het laatste woord over deze nederlaag is nog niet gesproken", foeterde Verweij na afloop van het duel. Hij was vooral teleurgesteld in zijn kopman Vanrossomme, die op de nul bleek steken. "Hij kan twee duels verliezen, maar ik had van hem wel een bepaald basisniveau verwacht. Vandaag was het te wisselvallig: vaker een drie dan een negen."

Dat Bas Hergelink – de minst ervaren speler van het team – juist de beste was tegen Hilversum zei genoeg over het niveau van het Drentse team. "Bas heeft het geweldig gedaan. Hij won zelfs bijna van routinier Merijn de Bruin, maar die kon nog net ontsnappen. Niets ten nadele van Bas, maar als hij onze beste speler is, dan klopt er iets niet."

Het feit dat de thuisploeg vier partijen in vijf games verloor gaf ook aan dat het geluk niet echt aan hun zijde was. Toch wilde Verweij daar niet te veel op ingaan. Hij was vooral teleurgesteld over het spel. Dat werd nog eens bevestigd in de slotpartij, die Chung verloor van Dekkers.

Voor Verweij is er nog veel werk aan de winkel. Het team wil zich na een halve competitie graag bij de beste zes teams van Nederland plaatsen zodat het in het voorjaar mag meedoen aan de play-offs. De start is verontrustend en baart Verweij zeker zorgen. "Het is nog maar de eerste wedstrijd, maar dit had ik niet verwacht. De komende weken ga ik eens goed praten met mijn spelers."

 

1 - 5 Itass DTK '70 - Hilversum        
0 - 1 Emilien VANROSSOMME - Merijn DE BRUIN 2 - 3  
0 - 2 CHUNG Wai-Lung - Nathan VAN DER LEE 2 - 3  
1 - 2 Bas HERGELINK - Tycho DEKKERS 3 - 1  
1 - 3 Emilien VANROSSOMME - Nathan VAN DER LEE 2 - 3  
1 - 4 Bas HERGELINK - Merijn DE BRUIN 2 - 3  
1 - 5 CHUNG Wai-Lung - Tycho DEKKERS 1 - 3