Logo

Als laatste Europese competitie, zal de Nederlandse Eredivisie van start gaan op 12 september. Julien Indeherberg maakt er zijn rentree bij Enjoy&Deploy Taverzo.

Indeherberg speelde enkele seizoenen geleden al voor de Nederlandse landskampioen. Na een moeilijk jaar in dubbele aansluiting bij het Franse Bruille en Don Bosco Doornik, waarin Julien een groot deel van de seizoensstart miste door een blessure, krijgt de Waal van zijn voormalige broodheer de kans om aan te treden in de ETTU Cup.

De Nederlandse competitie zelf biedt weinig sportieve uitdaging: enkel Itass De Treffers uit Klazienaveen zou in staat moeten zijn om het Taverzo knap lastig te maken. Alle andere teams zijn ofwel al enkele seizoenen een maatje te klein, of zagen hun team recent uiteen vallen. Het blijft hoe dan ook zaak om steeds geconcentreerd te spelen, want elke tegenstander is uitermate gemotiveerd (en in staat) om toch voor de verrassing van de dag te zorgen.

Voor de meervoudig landskampioen is het overigens een speciaal jaar. Na bijna veertig jaar verhuist de tafeltennisvereniging van haar oude vertrouwde "taverzône" naar een compleet nieuw onderkomen. De gemeente Zoetermeer heeft een exclusieve tafeltenniszaal die voldoet voor (inter)nationaal tafeltennis voorzien in de bouw van een school- en kinderopvang. De verhuis is voorzien op 1 januari 2016.