Logo

Julien Indeherberg heeft na zijn herintrede bij het Nederlandse Enjoy&Deploy Taverzo al een eerste titel te pakken. Eind december veroverden ze de Eredivisiecup.

Nederland kent sinds kort twee bekercompetities, nadat de Eredivisieteams vorig seizoen zijn afgesplitst van de landelijke teams. De "Eredivisiecup" is voorbehouden aan de beste vier teams van de najaarscompetitie. Dit jaar plaatsten landskampioen Taverzo uit Zoetermeer, uitdager De Treffers uit Klazienaveen, subtopper Smash '70 uit Hattem en traditieclub Westa uit Wessem zich voor de zogenaamde "Final Four" bij de heren.

Julien was belangrijk voor zijn team om de finale te bereiken in Den Bosch. De titelfavoriet had het immers niet onder de markt tegen het vernieuwde van Wijzenbeek Westa. Liu QIang, de kopman bij de uitdagers en in het verleden nog actief voor Immo Mortsel, kon de Limburgers zowaar een onverwachte winst bezorgen nadat Erik Agamyan de jonge Roel Bogie opzij zette. Indeherberg stak echter een stok in de wielen door zelf ongeslagen te blijven over zijn twee duels. Martin Khatchanov bezorgde Taverzo het finaleticket met een zege op Rino Alberts, die pas recent zijn Nederlandse A-licentie te pakken kreeg.

Ook de finale ging over de volledige vijf wedstrijden, waarbij de Zoetermeerse formatie aan het langste eind trok dankzij een homogene prestatie. Tegenstander Barry Wijers bleek te sterk voor het favoriete trio, maar met elk een zege (respectievelijk op ex-international Michel de Boer en belofte Patrick Oeij) was de 3-2 zege toch een feit.

 

Bij de dames ging de titel zoals verwacht naar Dozy Den Helder, dat momenteel toch wel een hegemonie heeft in de Nederlandse competitie. Bij de landelijke teams veroverde de voormalig eredivisieclub Scyedam beide titels.