Logo

Enjoy&Deploy greep net naast de Nederlandse landstitel in een zinderende finale tegen Wijzenbeek Westa.

De broodheer van Julien Indeherberg en Emilien Vanrossomme stond licht als favoriet aangeduid. Aangevuld met Li Jiao en de Ijslander Gudmundur Stephensen hebben ze op papier namelijk het sterkste team. Wijzenbeek Westa draagt bovendien de stempel van "eeuwige tweede" met zich mee, ondanks de najaarstitel. Dat de Zoetermeerse tafeltennisvereniging nog kampt om de titel dankt het aan haar voorjaarstitel van enkele weken geleden die na een thriller in de zevende wedstrijd werd gewonnen.

Ten opzichte van die voorjaarstitelwedstrijd wisselde Enjoy&Deploy Julien Indeherberg in voor Emilien Vanrossomme: Julien was eerder deze week wat ziekjes en werd uit voorzorg/noodzaak aan de kant gezet. Net als in hun laatste ontmoeting zijn het de Limburgers die voor het dubbel een voorsprong hebben. Gudmunder opende de score, maar zowel Li Jiao als Emilien Vanrossomme moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Li en Stephensen zetten orde op zaken in het dubbelspel en de Ijslander zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong na snelle winst tegen Daan Sliepen.

Emilien Vanrossomme kon het tij niet keren. In de belle moest hij nipt de duimen leggen voor Liu Qiang, in een vorig leven nog actief voor Immo Mortsel. Martijn de Vries klaarde klus door voor het eerst te winnen van een vermoeide Li Jiao.

Enjoy&Deploy Zoetermeer - Wijzenbeek Westa 3 - 4  
Emilien VANROSSOMME - Martijn DE VRIES 2 - 3 6, -7, 5, -9, -10
Emilien VANROSSOMME - LIU Qiang 2 - 3 -1, 6, 11, -10, -8