Logo

Enjoy&Deploy heeft de voorjaarstitel behaald in de Nederlandse Eredivisie. Indeherberg werd door zijn eigen ploeg uitgeroepen tot man van de match.

Het werd een beladen thriller in Veenendaal waar najaarskampioen Westa tijdens de finale van het voorjaarskampioenschap in de ogen van landskampioen 2009-2010 Enjoy&Deploy Zoetermeer keek. Bij winst was Westa de nieuwe landskampioen, bij verlies spelen beide teams op 2 juni opnieuw tegen elkaar in de finale strijd voor de landstitel.

Zoetermeer, die de Belgen Julien Indeherberg en Emilien Vanrossomme huisvest, werd thuis geloot en begon goed met een duidelijke winst van de Ijslander Gudmundur Stephensen tegen Liu Qiang, die ooit nog voor Immo Mortsel speelde. Li Jiao, nummer 13 van de wereld bij de dames, ging toen onverwacht onderuit tegen WK-ganger Daan Sliepen na een 2-0 setstand in haar voordeel. Toen ook Martijn de Vries beter was dan Indeherberg, ondanks de bal van de wedstrijd door onze landgenoot, was de spanning te snijden.

Jiao en Stephensen vormden het dubbelduo voor Enjoy&Deploy, waar Wijzenbeek beroep deed op Sliepen/de Vries. De eerste game ging nipt naar Zoetermeer, maar een scheidsrechterlijke beslissing bij 8-10 zorgde voor hevige emoties en heel wat kaarten. Het duo Jiao/Stephensen komt nooit meer terug in de wedstrijd. Het staat 1-3: Westa staat op een punt van de landstitel.

Kopman Stephensen hield Enjoy&Deploy in de race voor de voorjaarstitel met een tweede zege van de avond. Deze keer was hij te sterk voor Daan Sliepen. Julien Indeherberg komt dan aan zet tegen Liu Qiang. In een zenuwslopende wedstrijd weet de geboren Chinees in de belle als eerste drie wedstrijdballen te veroveren, maar zoals in het verleden al meermaals is gebeurd verkrampt hij ook nu: Julien komt terug tot 10-10. Twee nieuwe matchballen ten spijt weet Liu Qiang op de juiste momenten zijn zenuwen niet onder controle te houden. Bij 14-13 maakt Indeherberg het beslissende punt. Enjoy&Deploy - Westa staat op dat moment 3-3.

Li Jiao geeft in de laatste wedstrijd van de avond weinig prijs en bezorgt met een zege tegen Martijn de Vries Zoetermeer de voorjaarstitel. De vreugde bij Enjoy&Deploy is groot, zo ook het verdriet bij Westa dat zich nu mentaal moet opmaken voor een nieuwe confrontatie op 2 juni.

Enjoy&Deploy Zoetermeer - Wijzenbeek Westa 4 - 3  
Julien INDEHERBERG - Martijn DE VRIES 1 - 3 6, -6, -10, -6
Julien INDEHERBERG - LIU Qiang 3 - 2 -8, 9, 9, -5, 13