Logo

Vrijdagavond werden in de Europese Championsleague alle terugwedstrijden van de kwartfinales gespeeld. De winnaars van de heenronde wisten zich thuis allen te plaatsen bij de beste vier Europese teams van dit seizoen.

Het Franse Pontoise-Cergy was de enige vereniging die geen tweede maal kon winnen. Na een 1-3 uitzege bij Niederösterreich ging het thuis met 2-3 ten onder. Het ticket voor de halve finale hing na twee wedstrijden aan een zijden draadje, want nederlagen van ex-Villetter Wang Jian Jun en Peter Franz brachten de thuisploeg op een 0-2 achterstand. De Portugees Marcos Freitas won zijn derde wedstrijd in drie nipte sets van Leung Chuyan, waarna Wang de kwalificatie veilig stelde tegen Chen Weixing.

Düsseldorf en Chartres wisten thuis een ruimere overwinning te boeken tegen respectievelijk Werder Bremen en Saarbrücken. Beide teams kwamen goed weg met een 2-3 uitoverwinning, maar bevestigden die overwinning door thuis in vier duels te winnen van hun tegenstanders.

Titelverdediger Orenburg was het enige team dat thuis geen punt verloor. Na de 1-3 overwinning bij Ochsenhausen, won het thuis met 3-0 van de Duitsers.