Logo

Tijdens de heenwedstrijden van de kwartfinales van de Champions League wisten alle bezoekende ploegen te winnen. Borussia Düsseldorf kroop tegen de landgenoten uit Bremen wel door het oog van de naald.

Düsseldorf – vorig jaar wegens blessureleed nog verwezen naar de ETTU Cup – lootte Werder Bremen als tegenstander in de kwartfinales. De uitdagers startten spectaculair met twee zeges. Chuang Chih-Yuan won enigszins logisch van Patrick Baum, maar Adrian Crisan wist Timo Boll in vier sets te verschalken. Borussia Düsseldorf mocht dus niks meer laten liggen in de drie resterende wedstrijden.

Christian Süß kon de wederopstanding in gang zetten met een duidelijke 0-3 overwinning op Constantin Cioti. Timo Boll hield nadien Chuang in vier sets van zich af, terwijl Patrick Baum ook in vier sets kon winnen van Crisan.

 

Titelverdediger Orenburg had dan iets minder problemen met Ochsenhausen. Samsonov moest zich in zijn eerste partij in vijven wel gewonnen geven tegen Ryu Seung Min. Ovtcharov bracht de stand onmiddellijk terug gelijk, maar had eveneens een belle nodig tegen Kirill Skachkov. Alexey Smirnov en Ovtcharov bezorgden de Russen uiteindelijk de zege.

In de andere twee wedstrijden was het Frankrijk boven. Pontoise-Cergy – met ex-Villetter Wang Jian Jun in de rangen – nam met 1-3 de maat van Niederösterreich, terwijl Chartres met 2-3 kon winnen op bezoek bij Saarbrücken.

 

Bij de dames stonden de halve finales reeds op het programma. Daar zijn de finalisten overigens zo goed als gekend. Verrassend genoeg zal dat hoogstwaarschijnlijk geen herhaling van vorig jaar zijn, want zowel SVS Ströck als Eastside Berlin leden in een verzwakte opstelling een zware 3-0 nederlaag bij hun uitdagers waarbij ze slechts een set konden veroveren.

Ströck speelde zowaar met haar C-team tegen de landgenoten van Fröschberg, nadat Dodean geblesseerd moest afhaken en Li aan de kant moet blijven met een risicovolle zwangerschap. Tot overmaat van ramp moest ook coach Mathias Habesohn met hoge koorts thuis blijven.

Eastside Berlin zakte met slechts twee spelers af naar het Hongaarse Budaorsi. Alle speelsters kampten bovendien met een trainingsachterstand omwille van ziekte en/of blessure.