Logo

Het Russische Orenburg is de eerste finalist van de Champions League bij de heren.

De titelverdediger en -favoriet won de heenwedstrijd al met 3-0 van Pontoise. Thuis ging het iets moeizamer en won het spaarzaam met 3-2.

Ovtcharov (ex-Charleroi) verloor verrassend genoeg het eerste duel van de middag met 2-3 van Wang Jian Jun, eveneens een voormalige speler van La Villette. Alexey Smirnov, de derde speler in deze halve finales die ooit de kleuren verdedigde van de Belgische landskampioen, bezorgde de thuisploeg in het tweede duel het ticket voor de finale door in drie sets voorbij Peter Franz te gaan.

Samsonov - jawel, ook een voormalige collega van Saive - verloor in de derde wedstrijd van de middag in een belle van Marcos Freitas, maar dat had dus geen gevolgen meer voor Orenburg. Ovtcharov en Smirnov gaven in hun tweede duel van de ontmoeting geen sets meer prijs, waardoor de Russen ongeslagen naar de finale kunnen toeleven.

 

Vanavond staat het tweede duel bij de heren op de kalender. Düsseldorf neemt het thuis op tegen Chartres. Boll en co. moeten een 1-3 achterstand zien goed te maken tegen de Fransen.