Logo

Het Franse Chartres heeft zich vrijdagavond verrassend geplaatst voor de finale van de Europese Champions League. De heren verloren weliswaar van Borussia Düsseldorf, maar hebben een beter setgemiddelde.

De Fransen, met de Singaporees Gao Ning als kopman, verdedigden in Düsseldorf een 3-1 voorsprong. De Duitsers moesten het bovendien zonder Christian Süss stellen, die voor de tweede maal een knieoperatie zal moeten ondergaan. De Nederlandse coach Danny Heister opteerde om het jonge talent Walther Ricardo op de tweede plaats te zetten en te laten openen tegen Gao Ning, die dit seizoen nagenoeg ongenaakbaar is en rekende op ruime zeges van Boll en Baum.

Düsseldorf nam een aarzelende start. Kopman Timo Boll kon de eerste set tegen Robert Gardos maar nipt naar zich toe trekken en verloor zelfs de tweede. In de derde nam hij ruim afstand van de Oostenrijker, om uiteindelijk de vierde ook pas met het kleinste verschil te winnen.

De nederlaag van Walther Ricardo tegen Gao Ning (0-3) was ongetwijfeld ingecalculeerd, maar het betekende wel dat Chartres voldoende had aan setwinst om de Duitsers uit te schakelen.

Patrick Baum opende op de derde plaats solide met twee setzeges tegen Par Gerell, maar in de derde kon de Zweed het finaleticket voor zijn Frans team veilig stellen. Baum won uiteindelijk wel met 3-1.

Met het ticket in de achterzak, kreeg Damien Eloi ook zijn kans in de Champions League. Hij wist het Timo Boll enkel in de derde set moeilijk te maken.

 

Chartres neemt het in de finale op tegen titelverdediger Orenburg, dat zich vrijdagmiddag reeds plaatste voor haar derde opeenvolgende finale in de Champions League.