Logo

Het Oostenrijkse Linz Froschberg heeft na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd gewonnen in de finale van de Champions League voor dames tegen het Hongaarse Budaorsi. Het verovert daarmee haar tweede Champions League beker in de geschiedenis van de club.

In Hongarije won Linz nog met 1-3 van Budaorsi. Thuis werd het een pak moeilijker, want de Hongaren kwamen zowaar op een 0-2 voorsprong. Sandra Pergel verraste door in vijf nipte sets thuiskopvrouw Liu Jia te verslaan. De jonge Dora Madarasz versloeg Iveta Vacenovska zelfs in drie sets.

Petrissa Solja hield de hoop voor de Oostenrijkers levend door in het derde duel van de avond met 3-0 te winnen van Cornelia Molnar. Dora Madarasz haalde nadien verschroeiend uit tegen Liu Jia door de eerste set met 0-11 te winnen, maar de Oostenrijkse kopvrouw hield het hoofd koel. Met twee setzeges bracht ze de Europese titel voor Linz in veiligheid.

Uiteindelijk won Linz de thuiswedstrijd met 3-2. Liu zette verder door tegen Madarasz (3-1), waarna Vacenovska (3-1 tegen Budaorsi) ook haar bijdrage leverde in de thuisoverwinning van de Oostenrijkers.