Logo

Gisteren werd in Düsseldorf geloot voor de groepsfase van de volgende editie van de Europese Champions League. De gaststad krijgt een bijzonder zware poule voorgeschoteld met Chartres en Niederösterreich.

Borussia Düsseldorf is, net als dit jaar, op papier het tweede sterkste team in de Champions League en zou zich dus moeten plaatsen voor de kwartfinales. Het krijgt in poule D echter meteen af te rekenen met het Franse Chartres, dat de Duitsers dit jaar nog in de halve finales uitschakelde. Ook het Oostenrijkse Niederösterreich is een ploeg om rekening mee te houden.

Titelfavoriet en -verdediger Orenburg zal zich in poule A voorbij het Duitse Ochsenhausen en het Franse Angers moeten werken. In poule C kijken de Duitse kampioen Werder Bremen, het Franse Hennebont en het Oostenrijkse Walter Weltz – een nieuwkomer – elkaar in de ogen.

Groep B is in alle vormen een buitenbeentje. Het Russische UMMC krijgt daar als groepsfavoriet zowaar drie tegenstanders. Het Duitse Saarbrücken – met Cedric Nuytinck als reservespelers – en het Franse Pontoise zijn oude gekenden op het hoogste niveau, maar ook Zweden heeft dit jaar een vertegenwoordiging met Eslovs.