Logo

Woensdagavond werd het startschot gegeven voor een nieuwe seizoen Europees toptafeltennis. Het Oostenrijke Niederosterreich ontving thuis in de Champions League 2013-2014 het Duitse Borussia Düsseldorf.

De bezoekers, die na twee seizoenen opnieuw voor de hoogste eer gaan, kwamen echter verzwakt aan de aftrap. Kopman Timo Boll bleef aan de kant met een blessure aan de linkerschouder. Niettemin bracht nieuweling Achanta Kamal Düsseldorf op voorsprong want de Indiër versloeg thuiskopman Chen Weixing in drie sets. De verdediger boog in de tweede en derde set slechts met het kleinste verschil.

Patrick Baum vervulde ditmaal de rol van kopman, maar kwam nipt te kort tegen Leung Chu Yan. Jongeling Walther Ricardo ging nadien eveneens onderuit tegen Stefan Fegerl, alhoewel ook hier mogelijkheden waren voor de Duitsers.

Chen Weixing moest nadien opnieuw een nederlaag in drie sets incasseren. Ditmaal was Patrick Baum de betere. In het beslissende duel tussen Leung en Kamal was het de speler in Oostenrijkse dienst die met 3-1 won.

Düsseldorf verliest als groepsfavoriet zonder haar kopman meteen enkele kostbare punten.

 

3 - 2 SVS Niederosterreich - Borussia Düsseldorf        
0 - 1 CHEN Weixing - Achanta Sharat KAMAL 0 - 3 -6, -10, -10
1 - 1 LEUNG Chu Yan - Patrick BAUM 3 - 2 -6, 9, -9, 10, 7
2 - 1 Stefan FEGERL - Walther RICARDO 3 - 1 -14, 6, 9, 11
2 - 2 CHEN Weixing - Patrick BAUM 0 - 3 -8, -12, -5
3 - 2 LEUNG Chu Yan - Achanta Sharat KAMAL 3 - 1 7, 8, -6, 9