Logo

Het voorbije weekend stond niet alleen in het teken van de tweede ronde van de ETTU Cup, ook in de Champions League werd de tweede speeldag afgewerkt bij de dames. Ttc Eastside Berlin won daarin de topper tegen het Turkse Fenerbahce.

De Turkse groepsfavoriet wist zich nochtans knap op voorsprong te spelen met twee zeges in de belle van Hu Melek op Shan Xiaona en Viktoria Pavlovich op Kirsten Silbereisen. Georgina Pota hield de Duitsers in de running door Elisabeta Samara in het derde duel van de wedstrijd in vier sets opzij te zetten. Shan Xiaona liet daarna niks heel in de eerste set tegen Viktoria Pavlovich en hield de Wit-Russische in de twee spannendere volgende sets eveneens achter zich. In het beslissende duel stelden de Duitsers vierde speelster Irene Ivancan op. Zij versloeg Hu Melek in vijven.

Ook het duel tussen debutant Tyumen en Europees vice-kampioen Budaorsi ging over de volle vijf duels. Ditmaal was het de Russische bezoeker die met de zege ging lopen. De Oostenrijkse teams bleven op verplaatsing logischerwijs overeind. Linz won met 1-3 bij het Poolse Tarnobrzeg, terwijl Ströck zonder nederlaag huiswaarts keerde uit het Franse Metz.