Logo

De tweede ronde van de Champions League bij de heren bracht vooral zware uitoverwinningen met zich mee. Enkel Chartres kon de zege thuis houden, verrassend genoeg tegen een compleet Borussia Düsseldorf.

De tienvoudige Europese kampioen kon opnieuw rekenen op Timo Boll, maar dat bracht het Franse Chartres niet in de war. Net als de halve finales vorig jaar wist het Düsseldorf opnieuw over de knie te leggen, met 3-0 nota bene. Gao Ning had het dit keer echter niet onder de markt tegen de Indiër Achanta Kamal en kon pas in de vijfde set het eerste punt thuis houden. Par Gerell versloeg Boll in vier sets, waarna Robert Gardos het spel afmaakte tegen Patrick Baum.

Titelverdediger Orenburg ging met zware 0-3 cijfers winnen bij Ochsenhausen. Opvallend was de 1-3 overwinning van Alexey Smirnov (foto) op de Zuid-Koreaan Ryu Seung Min. Vladimir Samsonov en Dimitrij Ovtcharov zorgden voor de twee andere zeges. De landgenoten van UMMC haalden ook zwaar uit op bezoek bij Saarbrücken en gaven eveneens geen enkele individuele wedstrijd weg.

Pontoise-Cergy ondervond geen al te grote problemen bij de Zweedse nieuwkomer Eslov Ai, terwijl Hennebont na een spannende wedstrijd met 1-3 het hoofd moest buigen voor de Duitse landskampioen, Werder Bremen.