Logo

Terwijl de heren in Verviers streden om de Wereldbeker, werkten de Europese dames hun derde speelweek in de Champions League af. Metz wist daarin bijna te stunten tegen Fenerbahce.

De Turken zijn op papier het sterkste team in de Champions League, maar moesten vorige week nipt buigen voor Berlijn. De Franse dames van Metz wisten Fenerbahce bijna een nog zwaardere nederlaag aan te smeren. In eigen huis konden Hu Melek, Ching Cheng en Elisabeta Samara ternauwernood ontsnappen aan Wu Jiaduo, Yunli Schreiner en Laura Gasnier. Zo boog de jonge Française pas in de belle tegen Samara.

Berlijn wist in dezelfde groep een makkelijke zege te boeken tegen het Oostenrijkse Ströck en staat daarma halfweg de competitie ongeslagen aan de leiding voor Fenerbahce. Metz is nog steeds op zoek naar haar eerste overwinning.

 

In groep A stond een herhaling van de finale tussen titelhouder Linz en het Hongaarse Budaorsi op het programma. Waar de Hongaren vorig jaar zwaar konden verrassen, zijn ze dit seizoen het zwakke zusje in de groep. Ook tegen de Oostenrijkers kwam Budaorsi niet tot een eerste zege. Het Poolse Tarnobrzeg versloeg het Russische Tyumen met 3-0.

Titelverdediger Linz staat momenteel ongslagen aan de leiding, voor Tarnobrzeg. Tyumen staat derde dankzij een nipte overwinning op Budaorsi, dat de rode lantaarn draagt.