Logo

Een onverwachte wending afgelopen dinsdag tijdens de loting voor de kwartfinales van de Champions League. Het Franse Chartres werd gediskwalificeerd voor verdere deelname aan elke Europese competitie en wordt in de Champions League vervangen door Borussia Düsseldorf.

De reden van uitsluiting is het feit dat Gao Ning in de periode van 25 en 29 september deelnam aan de Chinese League A. Volgens de ETTU-regels is het echter niet toegestaan om gelijktijdig bij twee verschillende clubs aan te treden. Het ongeslagen Franse team - dat sterk poule D won voor Niederösterreich en Borussia Düsseldorf - wordt zo gediskwalificeerd voor verdere deelname aan de Europese competities dit seizoen. Het Duitse Düsseldorf - dat geen enkele van haar poulewedstrijden kon winnen - krijgt zo een onverwacht kerstcadeau. Timo Boll en Dimitrij Ovtcharov waren dit seizoen overigens ook actief in China, maar verlieten omwille van deze regel hun club bewust vroeger.

Düsseldorf kreeg bij de loting echter geen cadeau. Het komt meteen uit tegen titelverdediger Orenburg, dat op zoek gaat naar een derde opeenvolgende titel. Een huzarenstukje dat uitgerekend Düsseldorf in de periode 2009-2011 al wist te realiseren. De overige kwartfinales bevatten telkens een Frans team: Hennebont ontmoet het Russische UMMC in een dubbele ontmoeting, Pontoise-Cergy strijdt tegen de Duitse landskampioen Werder Bremen en Angers maakt zich op voor twee duels tegen Niederösterreich.

Door het heropvissen van Düsseldorf is er ook een plaats vrijgekomen in de ETTU Cup. Die wordt ingenomen door het Zweedse Eslov Ai dat in de enige poule met vier ploegen als laatste eindigde.

 

{tab title="Kwartfinales"}

  • Orenburg - Düsseldorf
  • UMMC - Hennebont
  • Pontoise-Cergy - Werder Bremen
  • Angers - Niederösterreich

{/tabs}