Logo

Na de vijfde speelweek waren Pontoise-Cergy en Chartres reeds zeker van deelname aan de kwartfinales van de Europese Champions League. Op de slotdag behaalden ook Hennebont en Angers de nodige punten voor de kwalificatie.

Even leek Ochsenhausen nog het tij te kunnen keren in groep A want Ryu Seung Min won in drie sets van Michel Martinez. Ochsenhausen mocht geen enkele wedstrijd verliezen en maximaal twee sets, anders zou het op punten aankomen. Simon Gauzy (Ochsenhausen) loopt na de winst van de Zuid-Koreaan 2-1 uit op de Griek Gionis. Een stunt leek in de maak, maar de Griek kwam alsnog langszij. De thuisploeg kon echter blijven dromen, want Gauzy wist de belle naar zich toe te trekken. Liam Pitchford won ook nog de eerste set van Jens Lundqvist, maar de Zweed stelde de tweede plaats in de poule na Orenburg veilig met setwinst. De Engelsman bezorgde zijn team wel een 3-0 overwinning.

Hennebont moest in poule C voor de winst gaan en deed dat ook. Kalinikos Kreanga bleef ongeslagen tegen de nieuwkomer Walter Wels, terwijl teamgenoot Quentin Robinot even tevoren zijn duit in het zakje deed. Dmitrij Prokopcov moest zijn meerdere erkennen in Zolt Pete.

Saarbrücken was al langer veroordeeld voor de ETTU Cup. Het is bijgevolg geen echte verrassing dat niet het volledige toptrio aantrad, alhoewel overmacht ook niet uit te sluiten valt. Helaas voor Cedric Nuytinck was het teamgenoot Marc Rode die als derde speler aan tafel verscheen. De Duitsers wisten een mooie 2-0 voorsprong op te bouwen, maar sneuvelden uiteindelijk met de meet in zicht. UMMC verloor verrassend in het Zweedse Eslov.

Chartres bleef in poule D ongeslagen door ook Niederosterreich een tweede nederlaag toe te bedelen. Eerder wonnen de Fransen én Oostenrijkers samen vier maal van Düsseldorf.

 

Bij de dames gaat men van twee poules meteen naar de halve finales. In een herhaling van de finale in 2012 wist Berlin Eastside zich als tweede team te plaatsen, na de Turkse Fenerbahce. Net als in 2012 moest het Oostenrijkse SVS Ströck haar meerdere erkennen in de Duitse hoofdstedelingen. Daniela Dodean moest met een meniscusblessure forfait geven, maar vervangster Tetyana Bilenko zorgde wel voor een punt. Berlijn wist echter de zege veilig te stellen in de vijfde en beslissende wedstrijd. Fenerbahce klopte Metz in Frankrijk met 1-3 en wint zo groep A.

In groep B won het Poolse Zamek Tarnobrzeg de beslissende wedstrijd tegen het Russische Tyumen. Linz (Oostenrijk) was reeds eerder zege van groepswinst en zette dat kracht bij door het Hongaarse Budaorsi een zesde nederlaag dit seizoen op te dringen.