Logo

Afgelopen week werd in de Champions League de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Europese Champions League gespeeld. Bij de heren is er nu reeds zekerheid over een Russisch-Franse finale. Bij de dames overleven Fenerbahce en Berlijn de halve finales.

Titelverdediger Orenburg wist op vijf dagen tijd tienvoudig Europees kampioen Borussia Düsseldorf twee maal te verslaan. In Duitsland werd het een droge 0-3, met amper vier gewonnen sets door de thuisploeg. In Rusland kon Timo Boll de eer van zijn team redden door in de openingswedstrijd Alexey Smirnov te verslaan, maar Ovtcharov en Samsonov zetten orde op zaken.

Orenburg krijgt in haar halve finale tegenstand van hun landgenoten van UMMC Ekatarinaburg. Op bezoek bij het Franse Hennebont ging het team van Jun Mizutani (foto) nog met 3-2 onderuit, waarbij het de Japanner was die het team twee belangrijke punten bezorgde. In de thuiswedstrijd gaf het de Fransen echter geen enkele kans. Hennebont kon geen enkele set winnen en verdwijnt dus uit de competitie.

In de tweede halve finale kijken Pontoise-Cergy en Angers elkaar in de ogen. Het team van Wang Jian Jun (ex-La Villette) wist thuis een 3-0 nederlaag tegen Werder Bremen te wissen door thuis slechts twee sets prijs te geven. Angers wist een 1-3 thuisverlies dan weer recht te zetten door Niederösterreich met 0-3 te kloppen.

 

Bij de dames, waar slechts acht teams strijden in de Champions League, zijn de halve finales reeds achter de rug. De Duitse dames van eastside Berlin wisten voor de tweede maal op rij het Oostenrijkse Linz te verslaan. Het Turkse Fenerbahce – titelverdediger in de ETTU Cup – had een taaie klant aan het Poolse Tarnobrzeg en ging thuis met dezelfde cijfers onderuit. Bij een 2-1 tussenstand had het haar finaleticket wel reeds beet, want de Polen konden hen op sets niet meer inhalen.