Logo

De Europese Champions League is opnieuw voltallig met zestien herenteams. De 29 resterende ploegen die zich hebben ingeschreven voor de Europese bekercompetities zullen aantreden in de ETTU Cup, onder hen drie Belgische clubs.

In de loop van het seizoen stelde de ETTU nog het reglement voor de inschrijvingen in de Europese bekercompetities voor heren bij. Net als bij de dames krijgen de teams niet meer de keuze om deel te nemen aan de Champions League of de ETTU Cup, ze schrijven zich in voor alle Europese bekercampagnes of helemaal niet. De zestien beste teams komen uit in de Champions League, de overige teams strijden in de ETTU Cup. De Europese Tafeltennisunie wil zo vermijden dat de Champions League uit te weinig en/of te zwakke teams bestaat.

Bij de heren zijn de teams ondertussen bekend gemaakt. Het Russische Orenburg, dat zijn titel het afgelopen seizoen niet kon verlengen, start met zijn ongewijzigd team (Ovtcharov, Samsonov en Smirnov) opnieuw als titelfavoriet. Ook de verrassende Franse winnaar Pontoise-Cergy – met in haar rangen ex-Villettespeler Wang Jian Jun – komt ongewijzigd aan de start, net als Chartres, Hennebont en UMMC. Bremen (Bastian Steger in plaats van Chiang Chih-Yuan), Niederosterreich (Hou Yingchao), Angers Vaillante (Kenji Matsudaira), Borussia Düsseldorf (Panagiotis Gionis) en Saarbrücken (Adrien Mattenet) voerden een enkele wijziging in hun top drie door.

Met de terugkerende Michael Maze in de rangen maakt het Deense Roskilde haar herintrede op het hoogste niveau, terwijl het Tsjechische Ostrov debuteert bij de beste zestien Europese teams.

 

Met in totaal 45 inschrijvingen voor de Europese bekercompetities, betekent dit dat er 29 teams zullen aantreden in de ETTU Cup. Onder de inschrijvingen staan drie Belgische teams genoteerd met landskampioen Le Logis Oudergem (#14), vice-kampioen Sokah Hoboken (#19) en Vedrinamur (#23).

 

De inschrijvingen voor de damescompetities loopt nog tot 30 juni. De acht sterkste teams nemen het daarin op in de Champions League, terwijl de overige teams strijden in de ETTU Cup.