Logo

Het Russische Gazprom Orenburg en het Duitse Borussia Düsseldorf hebben een 1-3 voorsprong opgebouwd tijdens de eerste halve finale van de Champions League.

Düsseldorf schakelde in de kwartfinales nog titelverdediger Pontoise-Cergy uit en verplaatste zich tijdens de halve finales opnieuw naar Frankrijk. Het werd een uitermate spannend duel in Chartres, waar de thuisploeg voor de pauze tot twee maal toe een belle afdwong, maar zowel Patrick Franziska (tegen Robert Gardos) als Timo Boll (tegen Damien Eloi) wisten die met 9-11 te winnen. Het Franse team gaf niet op en stootte tegen met een duidelijke 3-0 overwinning van Par Gerell op de verdedigende Griek Panagiotis Gionis. Timo Boll wist tot twee maal toe een achterstand in sets goed te maken tegen Gardos, om uiteindelijk de belle en wedstrijd met 8-11 te beslissen.

Ook in Oostenrijk werd geen makkelijke overwinning geboekt door de bezoekers. Dimitrij Ovtcharov (foto) moest tot twee maal toe een 2-0 achterstand goedmaken, terwijl Samsonov ook zijn openingsset verloor. Tussendoor kon Daniel Habesohn - zij het opnieuw in een vijfde set - een eerreddend punt boeken voor thuisploeg Niederösterreich.

 

Het beloofd nog uitermate spannend te worden in de terugwedstrijden. Chartres staat in sets immers 11-9 voor op Borussia, dat thuis dus best minstens twee zeges boekt of er zal zwaar geteld moeten worden. Orenburg staat er iets beter voor met elf gewonnen sets tegenover acht voor de Oostenrijkers.