Logo

Bij de dames zijn de finalisten voor de finale van de Europese Champions League reeds gekend. Het Oostenrijkse Linz en het Turkse Fenerbahce zullen in een dubbele confrontatie uitmaken wie de titel dit seizoen zal veroveren.

 

Met slechts twee poules van vier teams in de groepsfase, speelden de vrouwen eind januari meteen de halve finales in hun hoogste Europese competitie.

Het Turkse Fenerbahce won twee maal van het Duitse Berlin Eastside met 3-1, waarbij Shan Xiaona en Kirsten Silbereisen respectievelijk in de heen- en de terugwedstrijd een eerreddende wedstrijd op hun naam konden zetten. Hiermee nemen de Turken revanche voor de verloren finale van vorig seizoen. Het Oostenrijkse Linz nam met nog meer gemak afstand van de landgenoten uit Schwechat. In het eerste duel verloor het amper een set, maar ook in het terugduel bleef de tweevoudig Champions League-winnaar ongeslagen.

Fenerbahce wil ongetwijfeld een stapje hoger zetten dan vorig seizoen, toen het dus verloor van Eastside Berlin. Linz van haar kant wil haar titel van 2012-2013 opnieuw veroveren. Half maart staat het eerste duel op het programma, maar het eindresultaat kennen we pas in het eerste weekend van april na de terugwedstrijd.