Logo

Tijdens de heenronde van de kwartfinales in de Europese Champions League weten de verrassende namen van Eslovs Ai en Grudziadz opnieuw een zege te boeken. Titelfavoriet Orenburg en het Franse Pontoise-Cergy wisten hun favorietenrol wel waar te maken.

In het Russische onderonsje kon Orenburg terug op een voltallig team rekenen en dat heeft UMMC geweten. Gregory Vlasov kon i9 on de belle nog net de eer redden van de thuisploeg met een 11-9 overwinning op Alexey Smirnov, maar Dimitrij Ovtcharov en Vladimir Samsonov bleken te sterk op plaatsen een en twee.

Borussia Düsseldorf kampt dit seizoen met te blessuregevoelige spelers en nam reeds voor aanvang van het duel tegen Pontoise-Cergy de underdogrol op zich. Het moest uiteindelijk in eigen huis inderdaad met 2-3 het onderspit delven tegen de Fransen. De overmacht van de Portugees Marcos Freitas was nadien het gespreksonderwerp: hij verloor geen enkele set, ook niet tegen Timo Boll. De Zweed Kristian Karlsson wist in het vijfde duel de Franse zege veilig te stellen met een overwinning in drie (soms nipte) sets op Patrick Franziska. Eerder bezweek Karlsson pas bij 9-11 in het openingsduel tegen Boll. Wang Jian Jun (ex-Villette) ging in vier sets onderuit tegen de Indiër Kamal.

Het Zweedse Eslovs Ai had zich tegen de cijferlogica in geplaatst voor de kwartfinales en trekt haar goede vorm door met een 3-1 thuiszege tegen het Franse Chartres. Ook het Poolse Grudziadz blijft in de winning mood en boekte op bezoek bij Saarbrücken zowaar een felbevochten 1-3 overwinning.