Logo

In de Champions League bij de heren zijn twee verrassende namen bij de kwartfinalisten: het Poolse Grudziadz en het Zweedse Eslovs. Beide teams waren als vierde team ingeschaald in hun respectievelijke kwalificatiepoule, maar wisten met enkele stuntzeges te overwinteren op het hoogste niveau.

Grudziadz wist haar poule zelfs winnend af te sluiten door een wedstrijd meer te winnen dan het Russische UMMC. Het Oostenrijkse Niederösterreich volgde op de voet, maar wordt naar de ETTU Cup verwezen met een punt minder dan het overlevende duo. Hennebont is Europees definitief uitgeschakeld.

In poule C was het zo mogelijk nog spannender want drie teams eindigden met tien punten, terwijl Torun - nochtans als tweede geplaatst in deze groep - geen enkele wedstrijd kon winnen. Pontoise-Cergy eindigde uiteindelijk op de eerste plaats dankzij een beter winstquotiënt, voor Eslovs Ai. Werder Bremen wordt opgevist in de ETTU Cup.

Orenburg won zonder problemen groep A. De nederlaag in haar laatste wedstrijd tegen Angers, dat derde eindigt, was ongetwijfeld deels ingecalculeerd want Samsonov trad niet aan en Ovtcharov gaf bij een 2-0 achterstand forfait. Saarbrücken stoot ook door naar de kwartfinales. In groep D kende Düsseldorf opnieuw moeilijkheden door geblesseerde spelers maar eindigde uiteindelijk toch op een tweede plaats na Chartres. Het Tsjechische Ostrov kaapt de derde plaats weg voor de Polen uit Bogoria.

 

Door de wisselende resultaten staan de op papier sterkste vier teams plots in dezelfde helft van de tabel. Orenburg neemt het op tegen de landgenoten van UMMC, terwijl Düsseldorf in de ogen kijkt van Pontoise-Cergy en zelfs de rol van underdog aanneemt. De andere kant van de tabel ligt dan weer open voor een finaleplaats. Saarbrücken speelt in de kwartfinales tegen Grudziadz, terwijl Eslovs kampt tegen Chartres. De heenwedstrijden van deze kwartfinales staan dit weekend op het programma.

Ook de dames spelen dit weekend hun kwartfinales. Ook hier twee opvallende namen met Cartagena, dat poule B winnend kon afsluiten, en Saint-Quentin, dat het Turkse Bursa achter zich liet. Fenerbahce zal zich overigens moeten herpakken want het eindigde slechts tweede in groep C na het Franse Metz. Titelverdediger Berlin Eastside gaat duidelijk voor een nieuwe titel want het gaf nauwelijks iets weg in groep A. Ströck (AUT), Tarnobrzeg (POL) en Linz (AUT) vervolledigen de acht overgebleven teams.