Logo

Vrijdagavond werd de zesde en laatste ronde van de groepsfase in de Champions League gespeeld. Het Franse Pontoise-Cergy is de enige verrassende kwartfinalist dit jaar.

In groep A plaatsen titelverdediger Orenburg en Saarbrücken zich voor de kwartfinales. Hennebont zorgde voor een wrange nasmaak bij de Duitsers, want het wist op bezoek bij Saarbrücken zowaar met 2-3 te gaan winnen. Bastian Steger en co. wonnen eerder in Frankrijk met 3-0, waardoor de tweede plaats de poule niet in het gedrang kwam na de openingszege van Bojan Tokic.

Chartres won haar laatste groepswedstrijd bij El Nino Praha en bleef zo ongeslagen in groep B. Groepsfavoriet Liebherr Ochsenhausen moet bijgevolg tevreden zijn met een tweede plaats.

De grootste verrrassing in de groepsfase van dit seizoen kwam van het Franse Pontoise-Cergy. Op papier het minst sterke team in poule C verloor haar eerste twee wedstrijden, maar bleef in de terugronde compleet ongeslagen. Op bezoek bij het Russische UMMC, dat niet kon rekenen op de geblesseerde Michael Maze, won het met zware 0-3 cijfers. Omdat ook de onderlinge duels met groepsfavoriet Werder Bremen in het voordeel van de Fransen eindigt winnen ze zowaar hun groep. Werder Bremen eindigt tweede, terwijl verliezend finalist van de Champions League 2011-2012 en Supercup 2012 UMMC zowaar naar de ETTU Cup wordt verwezen.

Borussia Düsseldorf liet er in groep D geen gras over groeien. Ondanks enkele nipte overwinningen, bleef het uiteindelijk ongeslagen. NIederösstereich eindigde vrijdag de competitie met een 3-0 overwinning op Bogoria Grodzisk en verzekerde zo het tweede ticket voor de kwarfinales.

 

Bij de dames vielen helemaal geen verrassingen te noteren. Titelverdediger Berlin Eastside won – op basis van gewonnen sets in het onderlinge duel – groep A voor Linz. Oostenrijk kent een tweede vertegenwoordiger in de halve finales met Ströck, dat poule B won voor het Hongaarse Budaorsi. De Hongaren eindigden de groepsfase met een 3-0 zege tegen het Kroatische Dr. Casl.