Logo

Tweede Champions League ontmoeting eindigt zonder setwinst

AFP Antwerpen reisde voor haar tweede Champions League wedstrijd naar de Duitse hoofdstad Berlijn. De titelverdediger bleek echter duidelijk een maatje te groot voor de Belgische debutanten op dit niveau.

 

De toon werd meteen in de eerste set gezet. Thuisspeelster Georgina Pota won met 11-1 van Wang Wan Ying. Over de gehele avond kon de Belgische landskampioen bij de dames geen enkele set winnen. Enkel Daria Mityukova (foto) kwam er dicht bij tegen Irene Ivancan. De zilveren medaillewinnares op het laatste individuele EK trok echter twee maal met het kleinste verschil aan het langste eind. Het team werd nog vervolledigd door Margo Degraef, die reeds een zware week achter de rug heeft met een druk programma tijdens de Flanders Open.

AFP Antwerpen staat zo na twee wedstrijden puntenloos op een gedeelde derde plaats in poule A van de Champions League bij de dames. Het deelt die plaats met het Tsjechische Hodonin, dat eveneens van zowel Berlijn als Linz verloor.

De komende twee wedstrijden tegen de Tsjechen zullen bepalen of Antwerpen Europees kan overwinteren. De eerste twee teams uit elke poule stoten door naar de halve finales van de Champions League. De derde plaats geeft recht op een ticket voor de afvallingstabel in de ETTU Cup.

 

3 - 0 Berlin Eastside - AFP Antwerpen -
1 - 0 Georgina POTA - WANG Wan Ying 3 - 0 1, 9, 5
2 - 0 Irene IVANCAN - Daria MITYUKOVA 3 - 0 3, 12, 11
3 - 0 Petra LOVAS - Margo DEGRAEF 3 - 0 4, 4, 3