Logo

Düsseldorf, Orenburg en Bremen ongeslagen na twee weken Champions League

De Europese Champions League is reeds twee speelweken ver. De groepsfavorieten hebben zich, op Ochsenhausen na, nog niet laten verrassen.

 

Titelverdediger Orenburg had het nochtans niet onder de markt toen het het voorbije weekend op bezoek ging bij het Duitse Saarbrücken. Na een 3-1 thuiswinst tegen het Franse Hennebont werd het een nipte overwinning (2-3) tegen de Duitse vice-kampioen, die een moeilijke seizoensstart kent. Ovtcharov bleef op bezoek in eigen land ongeslagen en dankzij de zege van Vladimir Samsonov in zijn tweede wedstrijd was de zege voor de bezoekers een feit. Bojan Tokic (tegen Samsonov) en Joao Monteiro (tegen Smirnov) brachten de thuisploeg nochtans op een 2-1 voorsprong, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

Borussia Düsseldorf kende vorig jaar enorme tegenslagen in de Champions League en werd toen zelfs verwezen naar de ETTU Cup. Dit jaar begint het goed met zeges op het Poolse Bogoria (3-1)  en het Oostenrijkse Niederösterreich (3-2). De Duitsers speelden telkens op hun sterkst met Boll, Baum en Süss.

Nieuwkomer Werder Bremen opende bijzonder sterk in groep C met zeges op het Russische UMMC (1-3) en het Franse Pontoise-Cergy (3-0). De Taïwanees Chuang Chih-Yuan trok zijn nieuwe team telkens op sleeptouw.

Het laatste Duitse team, Liebherr Ochsenhausen, leed als enige groepsfavoriet een nederlaag. Na een 3-1 openingszege tegen het Tsjechische El Nino Praha, ging het op bezoek bij het Franse Chartres met dezelfde cijfers onderuit.