Logo

Oostenrijkse Linz te sterk voor Belgische Landskampioen

De dames van AFP Antwerpen hebben een zware nederlaag geleden bij hun allereerste wedstrijd in de Europese Champions League. Wang Wan Ying kon als enige een set winnen.

 

Antwerpen kreeg thuis het Oostenrijkse Linz Froschberg, de kampioen van 2009, op bezoek. Het thuispubliek mag dan misschien wel mooi tafeltennis gezien hebben, maar spanning zat er nauwelijks in de wedstrijd.

Daria Mityukova, regerend Belgisch kampioen, opende de strijd tegen de genaturaliseerde Oostenrijkse Liu Jia. Ze werd met 0-3 opzij gezet door het nummer 30 van de wereld, waarbij ze in de eerste set het meest aantal punten kon scoren: zes.

Wang Wanying (foto) wist tegen de Tsjechische Iveta Vacenovska te verrassen. De eerste twee sets gingen nog (ruim) verloren, maar Wang wist de derde naar zich toe te trekken met 8-11. Het nummer 39 van de wereld maakte de wedstrijd echter snel uit in de vierde set.

De Duitse Petrissa Solja bracht een einde aan de wedstrijd met een nieuwe snelle overwinning in drie sets. Het nummer 90 van de wereld gaf slechts veertien punten prijs aan de debuterende Margo Degraef (ITTF-828).

 

In de tweede wedstrijd van groep A ging regerend kampioen Berlin Eastside met eveneens 3-0 voorbij het Tsjechische Mart Hodonin.

 

0 - 3 AFP Antwerpen - Linz AG Froschberg
0 - 1 Daria MITYUKOVA - LIU Jia 0 - 3 -6, -5, -1
0 - 2 WANG Wanying - Iveta VACENOVSKA 1 - 3 -6, -1, 8, -3
0 - 3 Margo DEGRAEF - Petrissa SOLJA 0 - 3 -3, -9, -2